Kids BJJ bij Team Kaishin Almere

John Wurtz2014

Vanaf zaterdag 4 oktober zal bij Team Kaishin Almere de eerste Braziliaans Jiu-Jitsu training beginnen voor kids!

Team Kaishin Almere is een begrip in Almere met de nodige successen op zowel Nationale- als Internationale Braziliaans Jiu-Jitsu toernooien en wordt er al Braziliaans Jiu-Jitsu trainingen verzorgd door Professor Henk Heneweer gegeven sinds 2007.
Naast dat Team Kaishin Almere traint voor en met kampioenen op de mat, wordt er ook getraind om kampioenen te creëren buiten de mat!

Train Braziliaans Jiu-Jitsu onder de begeleiding van Black Belt Professor Henk Heneweer tevens oa.: Europees-, 2-voudig Nederlands-, British-, en Parijs Open Kampioen.

Assistent trainer Tim Willemsen zal Professor Henk Heneweer ondersteunen, zodat er altijd 2 gediplomeerde trainers aanwezig zullen zijn tijdens de trainingen en kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Waarom is Braziliaans Jiu-Jitsu goed voor uw kind?

1) Fysiek:
In deze huidige tijd, zitten veel kinderen/jeugd hun tijd te besteden aan gamen en/of zitten achter de televisie. Hierdoor is de kans op ziektes zoals suikerziekte, obesitas vele malen groter geworden dan dit vroeger was. Door Braziliaans Jiu-Jitsu te trainen leer je dus niet alleen voor jezelf op te komen en leer je niet alleen een Martial Art, maar leer je ook een gezondere levensstijl aan te gaan!
Door Braziliaans Jiu-Jitsu zal de coördinatie, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans, motoriek verbeteren van het kind en het een gezondere hart en levensstijl aan overhouden.

2) Pest vrij/bully proof:
Steeds vaker hoor je helaas dat kinderen gepest worden, dit kan een enorme impact zijn voor het kind, niet alleen in het nu, maar ook tijdens zijn/haar opgroeien verder als kind/jeugd en later als volwassenen.
Braziliaans Jiu-Jitsu kan ervoor zorgen, dat uw kind weerbaarder wordt. Het kind leert tijdens de trainingen zichzelf te verdedigen en sterker in zijn/haar schoenen te gaan staan.
Tijdens het Braziliaans Jiu-Jitsu leert uw kind geen ontelbare kata’s, maar leert uw kind bewegingsvormen en traint deze vormen en technieken met een partner en tijdens het live sparren leert uw kind deze bewegingsvormen en technieken meteen toe te passen. Hierdoor leert uw kind daadwerkelijk waar hij/zij staat en wat hij/zij kan en net zo al dan niet belangrijker, wat uw kind nog niet kan en hier dus elke training in kan gaan groeien.

3) Mentaal:
Vaak wordt er altijd gedacht dat het fysieke aspect het belangrijkste is en wordt het mentale gedeelte vaak over het hoofd gezien. Doordat uw kind tijdens de training tegen obstakels aan zal gaan lopen, omdat technieken, bewegingsvormen en fysieke gesteldheid misschien niet altijd even makkelijk af zal gaan, leert uw kind hier op een goede manier mee om te gaan door de handvaten die ze uitgereikt krijgen door gediplomeerde trainers. Ook tijdens het live sparren, zal uw kind in posities komen waar ze moeilijk uit weten te komen, door de wekelijkse trainingen die ze volgen en steeds beter in hun techniek, tactiek en fysieke gesteldheid zullen worden, zal het uw kind steeds beter afgaan om met dit soort situaties om te gaan. Uw kind creëert een NEVER GIVE UP MENTALITEIT en leert daadwerkelijk iets te OVERWINNEN, geen schijngevoel maar een echte OVERWINNING!!
Hierdoor zal uw kind training na training groeien in zijn/haar mentale ontwikkeling.

4) Zelfvertrouwen:
Doordat uw kind de eerste 3 opgenoemde aspecten zich eigen zal kunnen maken tijdens de wekelijkse Braziliaanse Jiu-Jitsu, zal het zelfvertrouwen van uw kind aanzienlijk kunnen groeien, dit ook gaan uitstralen en ook hier naar zal gaan handelen tijdens de trainingen en buiten de trainingen zoals bijvoorbeeld op school.

5) Samenwerken als een TEAM:
Ondanks dat het een individuele sport is, heb je altijd trainingspartners en een TEAM nodig om beter te worden in je sport, maar ook als persoon. Uw kind leert dan ook samenwerken met andere en ook hierin duidelijk zijn/haar grenzen aan te geven en/of te verleggen tijdens de Braziliaanse Jiu-Jitsu trainingen.

Ook kan Braziliaans Jiu-Jitsu een zeer goede aanvulling zijn voor Judoka’s die hun grondwerk/technieken willen gaan verbeteren, bij Team Kaishin Almere bent u met uw kind dan bij het juiste adres!
Bij Team Kaishin Almere staan we voor:
Samenwerken, doorzettingsvermogen, respect, discipline, en resultaat gericht!

Vanaf 4 oktober elke zaterdag Braziliaans Jiu-Jitsu voor kids!
Tijdstip: 13:00-14:00 uur
Leeftijd: 6-12 jaar.
Kosten: €17,50 per maand
Adres: Amsterdamweg 11, 1324 RL in Almere-Stad, (Stedenwijk).

Voor meer informatie en/of u wilt uw kind inschrijven, dit kan door een mailtje te sturen naar: henk@kaishin.nl
Of telefonisch naar:
06-51211836
06-43891044